Urmareste-ne pe

Actualitate

Dacian Foncea, mazilit! Bolojan a provocat revocarea managerului Spitalului Municipal Oradea

Publicat

pe

Primarul Ilie Bolojan a pus punct scandalului de la Spitalul Clinic Municipal dr. Gavril Curteanu din Oradea. Managerul Dacian Foncea, puternic contestat de personalul medical, a fost revocat din funcţie, atât din cauza manifestărilor sale publice, cât şi a situaţiei economico-financiare a spitalului.

Mazilirea s-a decis, miercuri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului de Administraţie, la care a participat şi Bolojan.

„Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea s-a întrunit astăzi, 13 noiembrie 2019, în ședință extraordinară, unde, în urma dezbaterilor cu privire la situația economico-financiară a spitalului, CA a decis prin vot unanim revocarea din funcție a managerului Foncea Dacian, propunere care a fost acceptată de primarul Ilie Bolojan”, arată un comunicat al municipalităţii.

Funcţia de manager al Spitalului Municipal va fi preluată, provizoriu, de economista Maria Silaghi, fostă directoare economică şi predecesoare a lui Dacian Foncea la conducerea unităţii.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie, Dorel Dulău, primarul i-a reproşat lui Foncea situaţia economico-financiară a unităţii, dar şi conflictele declanşate cu mai multe categorii de angajaţi.  După cum se ştie, managerul a provocat numeroase tensiuni prin demararea unor procese de reorganizare a secţiilor, prin demiterea unor şefi de secţii şi rezilierea unor contracte cu diverşi furnizori, pe care i-a acuzat de „căpuşarea” spitalului, etc.

Dacian Foncea a intrat în conflict şi cu proaspătul director medical Ovidiu Burtă, numit de Bolojan în funcţie la finele lunii septembrie, acuzându-l de relaţii nepotivite cu firme din domeniul farma. Reproşându-i managerului atitudinea dictatorială şi nefastă pentru viitorul spitalului, Burtă i-a cerut primarului să aleagă între el şi Foncea, ceea ce, după cum se vede, Bolojan a făcut în final.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *