Urmareste-ne pe

Actualitate

Legătură nouă între Oradea și Nojorid: șoseaua va începe din cartierul Grigorescu

Publicat

pe

Primarii din Oradea și Nojorid s-au întâlnit miercuri pentru a vedea traseul unei noi șosele, în valoare de 9,5 milioane de euro, care va lega cartierul Grigorescu de Nojorid.

Potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al municipalității, cei doi edili, Ilie Bolojan și Petru Baba, însoțiți de directorul ZMO, Adrian Foghiş, au verificat traseul viitoarei șosele.

Drumul va începe din bifurcația străzilor Hack Halasi Gyula şi Calea Nojoridului, iar apoi se va extinde spre strada Nojoridului și spre liziera pădurii din comuna limitrofă.

La limita celor două localităţi, vor fi două ramificații: una de 1,7 kilometri, care va porni din apropierea aeroportului și se va lega de un viitor sens giratoriu între Nojorid și Livada. Traseul celei de-a doua ramificaţii, de 1,3 kilometri, va trece prin câmp și va ajunge până în dreptul Primăriei Nojorid.

Proiectul are inclusă și o pistă de biciclete, care va fi amenjată pe toată lungimea drumului, pe partea dreaptă. Mai mult, Bolojan a adăugat că „împreună cu Primăria Nojorid ne propunem să punem în valoare pădurea din Nojorid, de lângă drumul de legătură propus, să o amenajăm ca zonă de recreere pentru locuitorii din cartierul Grigorescu şi cei ai comunei Nojorid”.

Scopul principal al șoselei va fi scăderea aglomerației de pe DN79, dar și o conectare mai bună între comună și orașul de pe Criș.

„Ne propunem, cel târziu în cursul lunii august, să aprobăm în consiliile locale ale celor două localităţi indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate, în aşa fel încât în toamna acestui an să organizăm licitaţia, iar lucrările să înceapă anul viitor, cel mai probabil din fonduri europene”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Şoseaua se va întinde pe 8,4 kilometri în total și va costa 9,5 milioane de euro. De la începerea lucrărilor, constructorii vor avea termen de predare 18 luni.