Urmareste-ne pe

Actualitate

Cel mai mare parc din Oradea: Bolojan a anunțat amenajarea unei grădini urbane în cartierul Nufărul (FOTO)

Publicat

pe

(Sursa foto: Facebook - Ilie Bolojan)

Primăria Oradea va amenaja o grădină urbană de 7 hectare care va avea o seră cu plante tropicale, un spațiu de joacă mare dedicat copiilor și un lac. Valoarea proiectului este de  20 de milioane de euro.

Anunțul a fost făcut joi de primarul Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook. Pe lângă informații despre proiect, edilul a publicat și câteva fotografii.

Grădina va fi amenajată în cartierul Nufărul, între parcul Salca și centrul comercial Lotus, acolo unde există în prezent un teren degradat. Potrivit studiului de fezabilitate, care a fost finalizat recent, zona va avea 7 hectare.

Proiectul are în vedere amenajarea unei sere cu plante tropicale, un lac, un turn de observație și un orășel al copiilor, în jurul lor fiind amenajată o zonă cu vegetație diversă.

„Proiectul estimat la aproximativ 20 de milioane de euro va genera cel mai mare parc din Oradea. Împreună cu parcul Salca şi cu zona sportivă deja amenajată, vom avea o zonă verde de 15 ha, cu toate dotările necesare: zone verzi liniștite și diverse, terenuri de sport, seră, orășel pentru copii, piste de alergare, alei și locuri de joacă, lacuri”, a scris Bolojan pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai adăugat și că, până la finalul anului, municipalitatea va depune documentele pentru a primi finanțare din partea Uniunii Europene.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *