Urmareste-ne pe

Actualitate

Back to school: miniștrii Educației și Sănătății au anunțat măsurile pentru noul an școlar

Publicat

pe

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, noile măsuri pentru anul școlar 2020-2021, care se va desfășura în condiții speciale, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Anisie a precizat că au fost elaborate ghiduri ce conțin măsurile și regulile care trebuie respectate pentru toate ciclurile și formele de învățământ și că ministerul a realizat o metodologie pentru organizarea tuturor examenelor care vor avea loc pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Din 14 septembrie, va fi lansat site-ul educatiacontinu.edu.ro, unde vor fi publicate informații despre derularea cursurilor.

Nelu Tătaru a spus că, în data de 7 septembrie, Institutul Național de Sănătate Publică va prezenta situația epidemiologică în care se află orașele și comunele din țară, iar în 10 septembrie consiliile de administrație ale școlilor trebuie să comunice conform cărui scenariu vor începe noul an școlar: „verde”, în care toți copiii merg la școală, „galben”, în care o parte dintre copii studiază la școală, alții acasă,  sau „roșu”, când cursurile se desfășoară exclusiv online.

Criteriul epidemiologic este stabilit de numărul total de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala.

În cazul scenariului verde, elevii și profesorul vor păstra o distanță de minimum un metru și vor purta cu toții mască, excepție făcând copiii de grădiniță.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *