Urmareste-ne pe

Actualitate

Cod Portocaliu de caniculă în Bihor! La cât vor ajunge temperaturile

Publicat

pe

Cod Portocaliu de caniculă în Bihor -Foto- meteoromania.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis Cod portocaliu de caniculă, disconfort termic, pentru mai multe județe din România. Printre acestea se află și județul Bihor.

Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de marţi, în judeţele Bihor, Caraş-Severin, Timiş, Arad, şi Satu Mare, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi în creştere.

“În vestul şi sud-vestul teritoriului şi, izolat, în rest, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi şi local îl va depăşi uşor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 34 şi 37 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 19 – 20 de grade”, se arată în comunicarea transmisă de meteorologi.

Codul portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat se va manifesta miercuri, 23 iunie, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare. Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 şi 39 de grade, iar în cursul nopţii nu vor coborî, în general, sub 22 – 25 de grade.

“Joi şi vineri (24 şi 25 iunie), disconfortul termic se va accentua şi în Oltenia, Maramureş şi cea mai mare parte a Transilvaniei”, se mai arată în informarea ANM.

 

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *