Urmareste-ne pe

Actualitate

Cod galben de vânt în Bihor

Publicat

pe

Meteorologii au emis, miercuri, o nouă avertizare, de intensificări susținute ale vântului, pentru zona de munte a județului Bihor.

Potrivit mesajului postat de Administrația Națională de Meteorologie, alerta e valabilă pentru zona de munte a județului Bihor începând de miercuri, de la ora 18, și până joi seară, la ora 22.

„În Munții Apuseni și local în Carpații Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100…110 km/h”, spun meteorologii.

Intensificări ale vântului și precipitații predominant sub formă de ploaie moderate cantitativ se vor semnala în mai multe zone ale țării, de miercuri, ora 12, până în noaptea de joi spre vineri, la ora 2.

„Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru și sud-est, în general de 45…60 km/h”, spun meteorologii.

În zona de munte vor fi intervale cu precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susținute în special în zona înaltă.