Urmareste-ne pe

Actualitate

Cod galben de vreme rea, inclusiv în Bihor: Intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, începând de miercuri de la prânz

Publicat

pe

foto: ISU Crișana / arhivă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteorologică de tip cod galben de vreme rea valabilă pentru aproape toată țara, inclusiv pentru județul Bihor.

Avertizarea este valabilă pentru perioada 27 aprilie, ora 12, până în 28 aprilie, ora 21.

În acest interval, sunt așteptate “intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, grindină, averse de 20-30 L/mp, izolat 40-60 L/mp”.

Recomandările pompierilor

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă cetățenilor să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

„Recomandăm bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale”, arată ISU.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea mașinilor se va face în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

„Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile”, mai arată ISU.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *