Urmareste-ne pe

Actualitate

Atenție la coșurile de fum! Casă distrusă de flăcări în localitatea bihoreană Cheț – FOTO

Publicat

pe

O casă din localitatea bihoreană Cheț a fost distrusă, marți seară, în urma unui incendiu izbucnit de la coșul de fum.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor anunță, printr-un comunicat transmis miercuri, că incendiul a fost anunțat la 112 marți seară, a ora 22.38.

Când pompierii au ajuns acolo, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului și la două camere și un hol.

„Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în aproximativ o oră, evitând astfel propagarea focului și la celelalte încăperi ale locuinței, reușind să salveze bunurile dintr-o cameră, o bucătărie, o bucătărie de vară și un hol”, se explică în informarea semnată de sergentul major Alina Butaci.

Totuși, pompierii au rămas în zonă până la ora 2, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative provocate de flăcări.

În incendiu au ars acoperișul casei, 4 ferestre, 4 uși și mobilierul din cele 2 camere afectate de flăcări.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de coș de fum deteriorat.

Din fericire, nu au existat persoane rănite”, mai arată ISU.

La caz au intervenit două echipaje de stingere, o ambulanță SMURD de tip B2 și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului de Pompieri Marghita.

„În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii militari bihoreni reamintesc cetăţenilor că burlanele și coșurile de fum trebuie verificate periodic, reparate în cazul în care sunt deteriorate, izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.) și curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare”, încheie comunicatul ISU.