Urmareste-ne pe

Actualitate

Coronavirus în Bihor: Trei cazuri noi, amenzi de peste 500.000 lei şi numărul carantinaţilor a crescut

Publicat

pe

Sursa foto: news.ro

În Bihor au fost depistate încă trei persoane infectate cu COVID-19. De asemenea, în 24 de ore, au fost aplicate amenzi de 511.370 lei pentru nerespectarea măsurilor pe timpul stării de urgenţă, iar luni dimineaţă, la ora 9, în judeţ erau 214 persoane în carantină.

Cele trei persoane infectate cu COVID-19 provin din rândul persoanelor suspecte care erau deja internate la Spitalul Municipal Oradea şi au fost depistate în urma celor 30 de testări efectuate la laboratorul acestei unităţi, ridicând astfel bilanţul la 20 de îmbolnăviri. Dintre acestea, o persoană este în stare gravă, la ATI, conform unor surse.

De asemenea, potrivit informării de luni dimineaţa a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, în ultimele 24 de ore, „au fost aplicate amenzi de 511.370 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse pe timpul stării de urgenţă”. Printre persoanele care au ieşit din case fără motiv sunt şi câţiva bihoreni care duminică s-au relaxat la grătare şi pescuit la balta de la Gepiu, alegând să ignore restricţiile impuse în toată ţara pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Potrivit DSP Bihor, tot în ultimele 24 de ore, un număr de 269 de poliţişti bihoreni şi locali au verificat la domiciliu 2100 misiuni de persoane aflate în autoizolare şi au însoţit 29 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului.

Şi 79 de jandarmi bihoreni au însoţit 8 convoaie pentru tranzitarea judeţului şi au asigurat paza celor 4 centre de carantină active.

Totodată, 18 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) au desfăşurat două misiuni de transport al persoanelor care au intrat în ţară spre centrele de carantină sau spre limita de judeţ, au desfăşurat misiuni la centrul de triere din PTF Borş şi la centrul de carantină instituţionalizată din Piaţa 100.

Comunicatul DSP Bihor mai arată că luni, la ora 9, numărul persoanelor aflate în carantină a crescut la 214, cu 29 mai multe faţă de cifrele prezentate duminică. În schimb numărul auto-izolaţilor a scăzut cu 831, la 2.797.

În continuare DSP subliniază că „informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate şi numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică”.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *