Urmareste-ne pe

Sport

CSM Oradea: Echipa de handbal va juca în primul eșalon!

Publicat

pe

(CSM Oradea - Handbal Masculin)

Echipa de handbal a Oradiei va evolua în primul eșalon! 

După numeroase discuții în plan local, până la urmă, se pare că a fost găsit un sponsor care să asigure finanțarea necesară.

Anunțul a fost făcut, joi, de reprezentanții CSM Oradea, conform cărora, în sezonul competițional 2022/23, echipa va evolua în prima linie.

„Decizia a fost luată de către conducerea clubului după o întrevedere în care s-au discutat aspecte de natură financiară referitoare la susținerea unui proiect de această natură la rigorile actuale ale Ligii Naționale. Totodată, la ora publicării acestui comunicat, Federația Română de Handbal a confirmat locul echipei noastre în primul eșalon al țării pentru următoarea stagiune”, a anunțat CSM Oradea printr-un comunicat.

Potrivit informării, echipa va beneficia „de finanțare egală din bugetul CSM Oradea, cât și din mediu privat”.

„Se anunță o provocare majoră pentru secția de handbal, dar și pentru partea administrativă a clubului în condițiile în care majoritatea echipelor au deja bugetele fixate și loturile de jucători conturate sau chiar finalizate în perspective următorului sezon competițional. Cu toate acestea, CSM Oradea va lua startul în Liga Națională de handbal masculin – ediția 2022/23, cunoscută din rațiuni de imagine drept Liga Zimbrilor”, mai arată CSM.

Comunicatul vine la nici două săptămâni după ce managerul CSM, Șerban Sere, anunțase că promovarea din Divizia A (a doua ligă valorică din România) în Liga Zimbrilor (prima ligă) nu va avea loc, în ciuda faptului că a primit o invitaţie din partea Federaţiei Române de Handbal să se înscrie în liga superioară.

„Şi dacă am accesa liga naţională la ora actuală, să zicem că am avea banii, ar trebui să aducem încă o echipă din 15-20 de jucători, pentru că regulamentul presupune ca echipa să aibă şi una satelit, la seniori”, a spus Sere, între altele, adăugând că lipseşte în Oradea o „pepinieră” de jucători, adică centre juvenile care să-i formeze şi de unde să fie selectaţi, apoi, la seniori.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *