Urmareste-ne pe

Sanatate

Cum ne protejăm de razele nocive ale soarelui și cum alegem crema de plajă potrivită

Publicat

pe

Soarele are beneficiile sale pentru piele  în primele ore ale dimineţii şi spre seară. Însă, poate distruge pielea dacă exagerăm cu statul la plajă. Cremele de protecţie sunt obligatorii, avertizează specialiștii.

Statul la soare ore întregi, fără protecție, poate avea efecte grave asupra pielii. Razele soarelui afectează vasele mici de la suprafaţa pielii, aceasta se înroşeşte şi se usucă foarte mult. Apar iritaţiile, iar în cazul feţei – ridurile.

Tot soarele poate duce la apariţia pistruilor. Persoanele care stau foarte mult la soare îmbătrânesc prea repede, deoarece pielea suferă.

Medicii dermatologi susțin că este indicat să stăm la plajă  dimineaţa între orele 9 şi 11 sau seara după ora 18.

De asemenea, cremele de plajă ne protejează de arsuri, dar şi hidratează pielea.

Factorul de protecție

„Cremele de protecţie nu trebuie folosite doar când facem plajă. Ele pot fi utile şi atunci când ieşim la plimbare şi mergem mult prin soare. Efectele radiaţiilor sunt aceleaşi, chiar dacă nu stăm întinşi pe un şezlong. Expunerea excesivă la soare poate duce la pigmentarea neregulată a pielii, la apariţia petelor decolorate la nivelul dermei, dar şi la apariţia pistruilor. Toate acestea pot duce la cancer de piele în timp, dacă se face abuz de stat la soare. Şi când venim de la plajă, este bine ca după ce facem duş să aplicăm loţiuni calmante şi hidratante. Gelul cu aloe poate face minuni pentru piele“, a spus Alexandra Paraschiv, medic dermatolog, potrivit adevarul.ro.

Când ne alegem crema de protecțe solară trebuie să fim foarte atenți. Factorul de protecţie se alege în funcţie de tipul de piele.

Astfel, persoanele care au pielea albă trebuie să aleagă o cremă cu factor de protecţie 30. După câteva zile la mare se poate scădea la un factor de protecţie 15.

Persoanele care au o piele mai închisă la culoare pot alege o cremă cu factor de protecţie 20, care poate fi scăzut la 15 după câteva zile.

În cazul copiilor se recomandă cremă cu factor de protecţie 50.

Crema se aplică cu aproximativ jumate de oră înaine de plajă pentru a pătrunde în piele.

Este bine de știut că, potrivit specialiștilor, uleiurile naturale, cum este cel de măsline, nu ne protejează împotriva razelor solare. Este bun doar pentru hidratare.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *