Urmareste-ne pe

Actualitate

Cum va fi vremea în zilele următoare

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 08 – 21 martie. Potrivit acesteia, vremea se menține capricioasă în această perioadă.

Vremea în Crișana

În Crișana, regiune din care face parte și Bihorul, până în jurul datei de 12 martie, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime de 6 – 10 grade, cu cele mai mici valori în data de 10 martie.

„În acest interval, pe parcursul nopților vor fi temperaturi negative, în medie, de -5…-3 grade”, arată ANM.

Spre sfârșitul săptămânii, se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 11…13 grade și ale minimelor de 1…3 grade.

Spre finalul săptămânii viitoare „vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii martie”, mai menționează meteorologii.

„Precipitaţiile, mai ales sub formă de ploaie vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ în jurul datei de 11 martie, iar probabilitatea pentru precipitații va creşte semnificativ după data de 12 martie, mai importante cantitativ în intervalul 14-18 martie”, se mai arată în documentul citat.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi rece în zilele următoare, media temperaturilor maxime va fi de -7…0 grade, iar nopţile vor fi geroase, în special la altitudini mai mari.

„Din data de 13 martie, vremea se va încălzi, valorile termice diurne urmând a fi de -1…6 grade, iar cele nocturne de -8…-2 grade”, mai arată ANM.

Sfârşitul intervalului de referinţă, adică săptămâna viitoare, „poate aduce variaţii importante de temperatură de la o zi la la alta”. Totuși, „estimările indică o probabilitate destul de mare pentru un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie”.

„În perioadele 9-10 şi 12-13 martie va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână”, mai arată ANM.

Vezi AICI cum va fi vremea în toate regiunile țării!

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *