Urmareste-ne pe

Actualitate

Dezinfecţia scărilor de bloc din Oradea începe luni. Procedura este impusă prin Ordonanţa Militară 4

Publicat

pe

Cele 2.600 de scări de bloc din Oradea vor fi dezinfectate începând de luni, 6 aprilie. Acţiunea este realizată de municipalitate şi impusă, în contextul evitării răspândirii noului coronavirus, prin Ordonanţa Militară 4.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Oradea, „procedura de dezinfecţie va dura aproximativ 14 zile, prima etapă va fi realizată luni, dintr-un număr de trei preconizate, celelalte două etape de dezinfecţie urmând să se realizeze în funcţie de necesităţi”.

Costul operaţiunii se ridică la 42 de lei pentru un bloc cu 4 etaje, respectiv 2 lei pe apartament şi este suportat de municipalitate. Firma Coral Impex, câştigătoarea licitaţiei pentru dezinsecţia şi deratizarea spaţiilor publice din Oradea, este cea care va executa lucrările de igienizare.

O altă prevedere a Ordonanţei este asigurarea de dozatoare şi substanţe biocide pentru dotarea scărilor de bloc, însă administraţia orădeană nu a găsit încă furnizori.

„Primăria Oradea a solicitat firmelor autorizate necesarul de aparate, dar până în prezent, din lipsă de stocuri, nu suntem în măsură să asigurăm acest necesar”, reiese din acelaşi comunicat.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *