Urmareste-ne pe

Actualitate

Bolojan vrea ca toții orădenii care merg la serviciu să fie măsurați cu termometrul (VIDEO)

Publicat

pe

Foto: captură Facebook

Au fost luate noi măsuri împotriva coronavirusului: firmele şi instituţiile publice din Oradea care au peste 50 de angajaţi trebuie să le ia acestora temperatura de la distanţă cu aparate speciale cu infraroşu. La fel şi cei care merg în pieţe vor fi testaţi cu termometre. S-au comandat medicamente antivirale pentru 900 de pacienţi şi al doilea aparat de testare a virusului va fi funcţional în două săptămâni.

În informarea video postată pe Facebook, primarul Ilie Bolojan şi Gheorghe Carp, coordonatorul tuturor spitalelor din Bihor, au anunţat cele mai noi decizii luate pentru limitarea răspândirii virusului.

Astfel edilul a anunţat că din 13 aprilie, „toate companiile sau instituţiile publice care au peste 50 de angajaţi vor fi obligate să asigure trierea personalului la intrarea în schimburi sau în activitate, această triere urmând să fie făcută cu aparate de luare a temperaturii cu termometre cu infraroşu, cu citire de la distanţă”.

De asemenea vor fi testate cu termometre şi persoanele care merg în pieţele agroalimentare din Oradea. Toate acestea pentru a fi identificaţi mai repede cei cu simptome şi trimişi acasă pentru a limita infectarea.

Bolojan a adăugat că municipalitatea ar putea asigura termometre cu infraroşu, dacă firmele nu au această posibilitate.

Dr. Gheorghe Carp a anunţat că au fost comandate medicamente folosite în tratarea simptomelor COVID-19: „S-a lansat o comandă de medicamente antivirale specifice tratamentului pentru circa 900 de pacienţi. Urmează să le primim în două, trei zile”. De asemenea, acesta a adăugat că al doilea aparat de testare PCR Real Time va fi pus în funcţiune în oraş în „maxim două săptămâni”.

Potrivit coordonatorului, vineri în Spitalul Municipal Oradea, sunt 43 de pacienţi cu probe pozitive, 69 de persoane sunt internate şi două s-au vindecat.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *