Urmareste-ne pe

Actualitate

Primăria derulează lucrări la baze sportive ale CSM Oradea, la grădiniţe şi creşe

Publicat

pe

Primăria orădeană profită de lipsa de activitate din centrele spotive şi din gradiniţe şi creşe şi realizează astfel o serie de lucrări de construcţie, extindere, reparaţii şi reabilitări. În urma acestora, grădiniţele şi creşele vor oferi 320 de locuri în plus pentru copii, începând din toamnă, iar sportivii vor avea terenuri şi bazine reparate.

Locuri mai multe pentru preşcolari

În ceea ce priveşte lucrările de construcţie şi extindere la trei grădiniţe şi creşe din oraş, acestea fac parte din proiecte europene în valoare de 11.5 milioane de lei. Cea mai mare investiţie, de 6,1 milioane lei, vizează construirea viitoarei grădiniţe şi creşe din Parcul Industrial I, cu 80 de locuri la grădiniţă şi 40 la creşă.

La Grădiniţa 28 din Aleea Onisifor Ghibu 16 s-au investit 3,7 milioane lei pentru extinderea imobilului cu 140 de locuri, iar extinderea Grădiniţei 53 şi a Creşei Albă ca Zăpada din strada Călugăreni, atribuită asocierii Compila Oradea, lucrările de 3,3 milioane lei vizează amenajarea a 40 de locuri de grădiniţă şi 20 de locuri de creşă.

Şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa, a declarat că „încercăm să finalizăm aceste lucrări pe fonduri europene înainte de începerea anului şcolar pentru a putea pune la dispoziţia familiilor orădene mai mult cu 320 de locuri în creşe şi grădiniţe”.

Baze sportive reparate

Şi bazele sportive CSM Oradea au intrat într-un proces de reparaţii şi reabilitare. La stadioanele Iuliu Bodola şi Motorul a fost înlocuit gazonul, iar la bazinele Ioan Alexandrescu, Crişul şi la Arena „Antonio Alexe” s-au efectuat lucrări de dezinfectare şi întreţinere. De asemenea, în jurul terenurilor de tenis au fost plantaţi pomi.

„Nu au lipsit nici activităţi de reparare acolo unde a fost necesar acest lucru”, după cum au transmis reprezentanţii clubului CSM, pe site-ul oficial.

Bazele sportive şi-au oprit complet activitatea în cursul lunii martie, ca urmare a măsurilor dispuse de autorităţile române în încercarea de a evita răspândirea coronavirusului.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *