Urmareste-ne pe

Actualitate

Două case din Beiuș, construite pentru sărmani, au luat foc

Publicat

pe

Două case din cartierul Habitat din municipiul Beiuș au ars, meircuri seara. Casele au fost ridicate de fundația Habitat pentru Umanitate, pentru familii greu încercate de soartă.

„Incendiul s-a manifestat la două case situate pe strada Habitat, la faţa locului acţionând pompierii militari din cadrul secţiilor Beiuş şi Ştei, în total cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă”, a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

Tot aceasta a mai precizat că apelul de urgență la 112 s-a dat în jurul orei 20, focul fiind stins în jurul orei 21.20 iar la fața locului s-au deplasat patru autospeciale ale pompierilor militari din cadrul secțiilor Beiuș și Ștei.

Cert este că ambele case afectate au fost ridicate de fundaţia Habitat pentru Umanitate, care a construit în ultimii ani, case pe structură din lemn, pentru familiile nevoiaşe.

Joi dimineața, ISU Crișana a transmis presei locale o informare care detaliază felul în care s-au manifestat flăcările și cauza incidentului. „Timp de aproximativ 1 oră şi 30 de minute, pompierii militari au acţionat cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului şi protecţia celui de-al treilea imobil expus riscului de incendiere şi a camerelor celor două imobile afectate de flăcări, operaţiunea fiind îngreunată de particularităţile constructive ale imobilelor (case pe structură uşoară – din lemn) şi de rafalele de vânt, care au favorizat dezvoltarea rapidă şi violentă a arderii şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum. Întrucât hidranţii din zonă nu erau funcţionali, pompierii militari au asigurat continuitatea refulării apei dintr-o piscină situată în apropiere şi prin alimentarea autospecialelor în sistem navetă, din Râul Valea Nimăieşti şi de la un hidrant din curtea subunităţii”, arată comunicatul ISU.

În total au ars 70 de metri pătraţi din acoperişul casei la care s-a produs incendiul, o terasă închisă, situată la parter şi tavanul mansardei, iar la casa învecinată, unde s-au extins flăcările ulterior, a ars o suprafaţă de circa 50 de metri pătraţi din acoperiş, dar şi tavanul de la mansardă.

Nu au existat persoane rănite.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *