Urmareste-ne pe

Oradea

Noul secretar de stat al Ministerului Justiției are 32 de proprietăți în țară, inclusiv în Oradea

Publicat

pe

Avocata bistrițeană Olivia Morar a fost numită marți în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției și a suscitat interesul presei după ce s-a aflat că averea pe care o deține constă în 16 case și 16 terenuri în mai multe județe din țară, inclusiv în Bihor.

Potrivit Hotnews.ro, aceasta a publicat declarațiile de avere depuse în calitate de consilier municipal PNL Bistrița, funcție din care a demisionat pentru a putea deveni secretar de stat.

Morar are apartamente în Oradea, Baia Mare, Bistrița și Hunedoara, precum şi 12 case, majoritatea cu suprafețe de peste 100 de metri pătrați, situate în Bistrița, Oradea, Constanța, Satu Mare, Timișoara și București. Din cele 16 locuințe, 8 sunt obținute prin succesiune și deținute în cotă parte. De asemenea, are și două spații comerciale, cumpărate în 2016, având tot cotă-parte.

În Oradea, Morar are un apartament şi două case obţinute prin succesiune, precum şi cote de 3/16 din două terenuri intravilane de câte 172,5 metri pătraţi, cote de 1/25 din două terenuri intravilane de câte 353 mp dobândite prin cumpărare şi un teren de 1.131 mp obţinut prin cumpărare şi partaj.

De asemenea, ea mai deţine în satul Lorău, comuna Bratca, trei optimi din două terenuri intravilane, unul de 2.609 mp şi celălalt de 216 mp, precum şi o cotă de 6/16 dintr-un teren de 510 mp.

Pe de altă parte, citat de ziare.com, Mesagerul de Bistriţa-Năsăud, arată că Olivia Diana Morar este fiica unui fost căpitan de Securitate, Valeriu Bonca, de la Securitatea din judeţul Bistriţa-Năsăud, implicat în anii ’80 în urmărirea scriitorilor Nicolae Steinhart şi Radu Săplăcan.

După Revoluţie, Bonca a fost vicepreşedintele unei fundaţii care a fondat Şcoala Postliceală Henri Coandă, cu profil sanitar, prezentă atât în Oradea, cât şi în alte judeţe. Bărbatul a decedat în 2013, când avea grad de colonel în rezervă, familiei fiindu-i prezentate condoleanţe inclusiv de către Asociaţia Ofiţerilor în Retragere şi în Rezervă din SRI.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *