Urmareste-ne pe

Actualitate

FOTO: Descoperire șocantă în Bihor: Peste 700 de tone de deșeuri aduse ilegal în țară!

Publicat

pe

Descoperie șocantă, făcută de comisarii Gărzii de Mediu din Bihor: peste 700 de tone de deșeuri au fost abandonate în două localități din județ!

Informația a fost confirmată, duminică, de șeful Comisariatului Județean, Mihai Togor, conform căruia deșeurile au fost importate fără forme legale din Italia și abandonate în două depozite clandestine din Vadu Crișului și Ineu.

„Este vorba despre deşeuri nepericuloase – textile, hârtie, piele şi cauciuc plastic – care au intrat prin fals, uz de fals în România, şi care trebuiau să ajungă la instalaţii de valorificare (incineratoare şi instalaţii care prelucrează deşeurile şi le fac materie primă). Problema este că nu au ajuns la destinaţie”, a precizat Mihai Togor.

Cazul este în atenția comisarilor de mediu de anul trecut, iar cel puțin o societate comercială – al cărei nume nu a fost făcut public – ar fi vinovată pentru situaţie. Firma a fost dată pe mâna procurorilor și a și fost amendată.

„Săptămâna trecută am depus prima sesizare penală, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor împotriva unei firme care a fost și sancționată cu 60.000 de lei, amenda maximă, pentru desfășurarea de activitate fără autorizație de mediu, colectare și depozitare deșeuri”, a mai spus Togor.

Comisarii de mediu bănuiesc că există și alte depozite clandestine de deşeuri abandonate.

Sursa foto: Capturi TVR

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *