Urmareste-ne pe

Actualitate

Zeci de tone de deșeuri textile, oprite să intre în țară prin Vama Borș

Publicat

pe

Foto: Garda de Mediu

Două transporturi de deșeuri textile au fost oprite săptămâna trecută în Vama Borș, de comisarii Gărzii de Mediu împreună cu polițiștii de frontieră.

Primul a fost miercuri seară, când comisarii de mediu au constatat că 16.290 kg de textile, haine şi încălţăminte, care veneau din Germania şi trebuiau să ajungă la Cluj, erau prezentate în documente ca haine second-hand, dar aveau o uzură avansată.

În saci erau amestecate piese de lenjerie intimă cu ciorapi, prosoape, pantofi etc.

Ele nu aveau nici documentele valabile, certificatul de dezinfecţie prezentat de transportator având modificări ale datelor înscrise. „Drept urmare, nu i s-a permis intrarea în ţară, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierelor”, a anunțat Garda de Mediu.

Vineri, în jurul orei 5.30, poliţiştii de frontieră din Borş i-au anunţat pe comisarii de mediu că un alt TIR care transporta 15.920 kg de textile şi încălţăminte second-hand vrea să intre în ţară.

Conform documentelor, încărcătura a fost expediată de o firmă din Polonia şi trebuia să ajungă la o alta, din Oradea, într-un automarfar condus de un polonez în vârstă de 43 de ani.

„Textilele prezentau o uzură avansată, erau murdare, cu un miros înţepător, acestea fiind transportate atât în saci, cât şi învelite în cearșafuri, fiind observate articole de îmbrăcăminte, poşete şi încălţăminte”, a anunțat Garda de Mediu.

Dat fiind că transportul nu avea actele necesare, nu i s-a permis intrarea în ţară, iar TIR-ul a fost dat în consemn la frontieră.

Reprezentantul firmei din Oradea indicate în actele de transport, a declarat că nu deţine nicio informaţie despre transport, nu a comandat astfel de produse, firma lucrând doar cu materiale noi, şi nici măcar nu are unde să le depoziteze.

Ancheta continuă, pentru a afla unde anume urmau să ajungă gunoaiele.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *