Urmareste-ne pe

Actualitate

Descoperire șoc în vama Borș: Cocaină și heroină în valoare de 1 milion de euro! (VIDEO)

Publicat

pe

Droguri în valoare de 1 milion de euro, descoperite în torpedoul unei mașini care urma să intre în țară prin vama Borș!

Informațiile apar într-un comunicat al DIICOT, care anunță că un cetățean albanez, cu inițialele S.N., domiciliat în România a fost reținut, marți, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat, de miercuri, al DIICOT, descoperirea a fost făcută luni după amiază, când un alt cetățean, român, s-a prezentat la frontieră, încercând să intre în România la volanul unui autoturism gri înmatriculat în România.

Câinele a indicat drogurile

„Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București și Oradea și lucrători din cadrul I.G.P.F. – P.T.F. Borș au efectuat un control asupra autoturismului respectiv, în care se aflau mai multe cutii din carton ce conțineau obiecte vestimentare și lenjerii pentru pat, fără a prezenta interes. Întrucât exista suspiciunea că în interiorul autoturismului sunt disimulate droguri, a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor, respectiv a câinelui de serviciu. În urma controlului, câinele a indicat partea din dreapta a bordului mașinii, în zona torpedoului”, arată comunicatul.

Specialiștii au demontat pur și simplu torpedoul, găsind un locaș special amenajat, disimulat în spatele cutiei torpedoului.

Au găsit nu mai puțin de „13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate în scotch de culoare maro, având aceleași dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate în folie alimentară transparentă, ce conțineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină și peste 8 kg de heroină, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro”.

Aduse din Belgia

„Drogurile ar fi fost procurate din Belgia și ar fi fost transportate pe ruta Belgia – Franța – Austria – Ungaria – România și ar fi urmat să fie preluate, în țară, de către cetățeanul albanez”, arată DIICOT.

Comunicatul mai precizează și că, tot luni, „procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului S.N. în timp ce prelua autoturismul în care erau disimulate drogurile”.

Bărbatul a fost reținut, iar în cursul zilei de miercuri urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *