Urmareste-ne pe

Administratie

Ilie Bolojan și Florin Birta au depus jurămintele pentru noile funcții

Publicat

pe

Fostul primar Ilie Bolojan și fostul său viceprimar, Florin Birta, și-au preluat, luni, 19 octombrie, noile mandate. După cum se știe, cel dintâi este noul președinte al Consiliului Județean, iar Birta – primarul Oradiei.

Primul care a depus jurământul a fost Birta, într-o ședință de îndată, convocată imediat după constituirea noului Consiliu Local. În primul său discurs în calitate de primar, liberalul i-a mulţumit fostului edil-șef Ilie Bolojan, prezent la eveniment, pentru încredere, iar familiei şi colegilor din PNL pentru sprijinul oferit. „Vă promit că nu vă voi dezamăgi”, a spus Birta.

Noul edil a afirmat că va fi „un primar pentru toţi orădenii” în condiţiile în care Oradea este un oraş multicultural „în care dorinţa de a face lucrurile bine, indiferent din ce direcţie vine, ne poate propulsa”. Florin Birta şi-a primit eşarfa tricoloră de primar din mâna secretarului Consiliului Local, Ionel Vila. De asemenea, noii aleși ai orădenilor au jurat să facă cu bună credință tot ce stă în puterea și priceperea lor pentru binele locuitorilor municipiului, încheind cu formula „Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

La rândul său, noul preşedinte al CJ, Ilie Bolojan, a depus jurământul după consilieri, care au rostit pe rând jurământul, anunţând că va „presta” exact cum spune textul acestuia. „Acest vot mă onorează şi îmi aduce o mare responsabilitate, aşa încât în anii următori să schimbăm şi faţa judeţului Bihor”, a spus Bolojan, adăugând că „din punctul meu de vedere, voi încerca, aşa cum spune jurământul, să fac tot ce stă în puterile mele pentru a pune în practică programul cu care m-am prezentat în campanie”.

De altfel, liberalul a şi repetat că va depolitiza activitatea CJ şi-i va eficientiza activitatea. „În perioada imediat următoare, trebuie să vedem ce putem face, împreună cu Instituţia Prefectului, cu Primăria Oradea şi cu celelalte autorităţi, aşa încât pandemia în Bihor să nu aibă efecte distrugătoare, atât din punct de vedere al sănătăţii, cât şi economice”, a spus Bolojan, făcând un apel ca „fiecare cetăţean să facă ceea ce depinde de noi” în acest sens, adică să respecte cele trei reguli: purtarea măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor şi menţinerea igienei.

De asemenea, Bolojan a spus că „vor urma rectificări de buget”, deoarece sunt „probleme cu plata salariilor la unele instituţii subordonate CJ”, dar şi că va reorganiza această instituţie pentru a o eficientiza, aşa încât CJ „să fie în serviciul bihorenilor şi nu invers”.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *