Urmareste-ne pe

Actualitate

Incendiu în Oradea, într-un bloc cu 4 etaje. Proprietarul unui apartament a avut nevoie de resuscitare, locatarii au fost evacuați

Publicat

pe

Incendiu puternic, luni seară, într-un apartament situat la parterul unui bloc cu 4 etaje pe strada Liszt Ferenc din Oradea. Locatarii au fost evacuați, iar proprietarul apartamentului a avut nevoie de resuscitare, după ce flăcările au cuprins dormitorul.

Conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, dezastrul a fost semnalat prin numărul 112 în jurul orei 22.25, la adresă fiind mobilizate de urgență două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

L-au găsit pe proprietarul apartamentului, un bărbat de 65 de ani, grav rănit.

„Bărbatul, care se afla în stop cardio-respirator și prezenta arsuri de gradul IV pe circa 80% din suprafața corpului, a fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat îngrijirile medicale ce se impuneau. După efectuarea cu succes a manevrelor de resuscitare, echipajul SMURD a transportat victima la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea”, arată comunicatul ISU.

Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, pompierii împiedicând propagarea acestuia la celelalte trei camere și la apartamentele învecinate.

Cum casa scării era inundată cu fum, pompierii au verificat fiecare locuință în parte, pentru salvarea eventualelor victime intoxicate cu fum, și au evacuat 15 persoane (alte 20 autoevacuându-se până la sosirea echipajelor). De asemenea, pentru înlăturarea oricărui pericol, forțele de intervenție au ventilat casa scării și apartamentele din bloc.

„Nu au existat alte persoane rănite”, menționează ISU, precizând că în urma incendiului au ars bunuri aflate în dormitor (o canapea, o masă, trei scaune, un dulap și un televizor), iar din cauza fumului și a temperaturii ridicate, s-au degradat patru uși, o baie și zugrăveala dintr-o altă încăpere.

„Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de fumat”, au concluzionat pompierii.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *