Urmareste-ne pe

Actualitate

Intoxicație la o fermă a grupului Nutrientul. Şapte angajate au ajuns la spital

Publicat

pe

Mai multe echipaje de salvatori, între care și două autospeciale CBRN (chimic, biologic, radiologic şi nuclear) au fost trimise de urgenţă, joi după amiază, la o fermă de pui din Ciumeghiu, unde mai multe persoane au fost intoxicate.

„Din cei 18 angajaţi, 8 au avut nevoie de îngrijiri medicale prezentând dificultăţi în respiraţie şi dureri de cap”, a declarat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Incendiul s-a produs la firma Nutripui, deţinută de grupul Nutrientul, care are 6 hale şi o capacitate de 300.000 capete. „Celor 8 victime le-a fost administrat oxigen şi li s-au acordat toate îngrijirile care se impuneau, 7 dintre cele 8 femei cu vârste cuprinse între 29 şi 50 de ani fiind transportate la UPU”, se arată în comunicatul transmis de maiorul Camelia Roşca.

Potrivit informării, „în urma cercetărilor efectuate de echipajele CBRN în clădirea din care angajaţii se autoevacuaseră în urma simptomelor resimţite, s-a detectat prezenţa monoxidului de carbon acumulat din cauza faptului că halele din interiorul acesteia, dotate cu un sistem de încălzire pe gaz, nu au fost ventilate corespunzător”.

„S-au făcut măsurători în fermă şi nu s-a găsit decât o lipsă de oxigen şi o concentraţie mai mare de monoxid de carbon. Azi se făcea repopularea în fermă, procedură care impune temperaturi mari, de 33-34 de grade Celsius. Se folosesc nişte arzătoare pe gaz şi, pentru că sistemul de ventilaţie a fost oprit, s-a redus oxigenul”, a declarat Iosif Pazuric, patronul grupului de ferme Nutrientul.

ISU Crişana atrage atenţia asupra pericolului intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Acesta este un gaz incolor, inodor, insipid ce rezultă din arderea incompletă a combustibililor (lemn, butan, propan, gaze naturale, cărbuni naturali, benzină, petrol, etc.) folosiţi în sisteme de încălzire casnice ori în sistemele de gătit, prost întreţinute şi fără sisteme de ventilaţie corespunzătoare, precum şi în motoarele maşinilor.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *