Urmareste-ne pe

Actualitate

Jos pălăria! Un polițist din Oradea a ajutat patru copii nevoiaşi şi continuă faptele bune

Publicat

pe

Un poliţist din Oradea a reuşit să mobilizeze sute de persoane să doneze alimente, jucării, haine şi mobilier unei familii cu patru copii, din comuna Cetariu. Sebastian Drimbe este agent la secţia 3 de Poliţie Rurală din Biharia, iar în 2018 a ajuns celebru în toată ţara în urma unui anunţ inedit pe Facebook, prin care le dezvăluia şoferilor unde îi „vânează” cu radarul.

Polițistul a descoperit familia în timp ce se afla la serviciu, fiind trimis la locuinţa acestora, în urma unui apel la 112, prin care unul dintre copii a anunţat că părinţii lui se ceartă.

La faţa locului, orădeanul a găsit patru copii neîngrijiţi şi trişti, de 4, 7, 11 și respectiv 14 ani, într-o casă plină de mizerii, aşa că s-a gândit să-i ajute. El a aflat că doar tatăl are un loc de muncă și întreține cu greu familia. În următoarea zi, fiind liber de la muncă, polițistul s-a dus din nou la familia din Cetariu. Cu permisiunea părinţilor, i-a luat pe cei patru copii la el acasă, unde aceştia au făcut baie, au mâncat şi s-au uitat la televizor.

„Am stat de vorbă cu cei doi părinţi, oarecum i-am certat, şi le-am transmis ca până la 1 decembrie să facă curat în imobil şi curte. În speranţa că se vor ţine de angajamentul luat, eu îi voi ajuta cu ce pot, pentru ca acei copii să aibă un trai decent. Ar avea nevoie de mobilă, lenjeriii de pat, haine, încălţăminte, jucării, alimente”, a scris Sebastian pe Facebook.

În urma mesajului, a primit sute de reacţii de la persoane care şi-au dorit să ajute familia nevoiașă cu haine, alimente, jucării, mobilier şi bani. „Toate donaţiile le-am dus apoi la familie, iar banii vor fi folosiţi pentru construirea unei băi”. Polițistul a mai povestit cum el şi părinţii au făcut curăţenie în casă și chiar cum i-a dus pe cei patru copii la un salon de înfrumuseţare, unde au fost tunşi.

Pentru că în continuare primeşte donaţii, Sebastian Drimbe s-a gândit că poate ajuta și alte persoane. Cu ajutorul colegilor săi poliţişti, acesta încearcă acum să găsească familii care necesită ajutor…

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *