Urmareste-ne pe

Actualitate

Conducerea CJ Bihor a convins constructorii care reabilitau fosta Policlinică Mare să renunțe la contract

Publicat

pe

Conducerea Consiliului Judeţean a convins asocierea de firme care a câştigat licitaţia, a semnat contractul de execuţie şi a primit ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea clădirii fostei Policlinici Mari din Oradea să renunţe amiabil şi fără pretenţii la contractul în valoare de 24,8 milioane lei cu TVA.

CJ Bihor, respectiv asocierea formată din firmele Drum Asfalt, Trameco şi Constructorul Sălard, au semnat un act adiţional la contractul iniţial, semnat în septembrie de vechea conducere a instituţiei. „Ne-am înţeles cu ei. Decizia a fost una amiabilă”, s-a rezumat să spună preşedintele CJ Ilie Bolojan.

Clădirea fostei Policlinici Mari nu va rămâne, însă, nereabilitată. Motivul pentru care noii şefi ai CJ au cerut renunţarea la contract este acela că, de la începutul anul viitor, un astfel de proiect ar fi eligibil să fie finanţat din fonduri europene.

Or, iniţial, lucrările ar fi urmat să fie plătite dintr-un împrumut contractat de fosta conducere a instituţiei.

„Vom revizui studiul de fezabilitate pe eficienţă energetică, îl vom supune aprobării în plen şi îl vom depune pe axa de eficienţă energetică imediat după 1 ianuarie”, a declarat Ilie Bolojan.