Urmareste-ne pe

Actualitate

Proiect pentru o nouă pârtie cu telescaun la Stâna de Vale

Publicat

pe

sursa foto: stanadevale.ro

O firmă în care magnatul Viorel Micula este asociat, SC Royal Estates & Buildings SRL, propune amenajarea unei pârtii de schi, cu telescaun, la Stâna de Vale, iar investiţia necesită defrişarea unei păduri pe o suprafaţă de 0,5582 hectare, de pe versantul nord-vestic al Vârfului Custurii.

„Pârtia coboară de la staţia intermediară cu telescaun pe un traseu paralel şi pe sub telescaun, până la intersecţia cu pârtia Renul existentă. Lungimea pârtiei este de 305 m, lăţimea de 15 m, diferenţa de nivel din vârf până la bază este de 78 m”, se arată în memoriul tehnic publicat pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Bihor.

Pădurea care ar urma să fie defrişată este în proprietatea aceleiaşi firme, care în compensare pentru arborii doborâţi îşi asumă împădurirea unui teren de aceeaşi întindere din comuna Şimian. Pentru defrişare, investitorul a obţinut avizul favorabil al Gărzii Forestiere Oradea şi al Ocolului Silvic Codrii Beiuşului, care administrează pădurea.

Memoriul tehnic al proiectului poate fi consultat pe site-ul APM Bihor. Dacă au observaţii, bihorenii pot să le transmită pe adresa de e-mail a instituţiei, office@apmbh.anpm.ro.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *