Urmareste-ne pe

Actualitate

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie: crește numărul participanților la competițiile sportive, iar cluburile vor fi deschise până la ora 2.00

Publicat

pe

Florin Citu Sursa foto: Facebook
Florin Citu -FOTO-Facebook/Guvernul Romaniei

Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare legate de pandemie. Acestea vor intra în vigoare începând cu data de 1 iulie.

„Am modificat anexele 2 şi 3 la hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 12 iunie. Este vorba de noi relaxări. În spaţiile deschise sau închise competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în anumite condiţii.

Un număr mai mare de participanţi la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale organizate în aer liber, 2.500 de spectatori. Bineînţeles, peste această cifră, toate persoanele trebuie să fie vaccinate.

Se permite organizarea festivalurilor, desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivaluri publice şi private sau a altor evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori cu asigurarea unei suprafeţe de 1 mp pentru fiecare persoană (…), precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului. Deci, peste 2.500 de persoane, 1 mp pentru fiecare persoană, vaccinare şi mască”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Va fi permisă participarea mai multor persoane la evenimente private, nunţi, botezuri, mese festive. 150 de persoane în exterior şi 100 de persoane în interior.

„Se permite participarea unui număr mai mare de persoane în interior, maximum 300 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană şi cu persoane care sunt vaccinate.

Discoteci până la ora 2.00

Activitatea operatorilor economici este extinsă până la ora 2.00, deci, de la ora 5.00 dimineaţa până la ora 2.00 dimineaţa. Activitatea din baruri, cluburi şi discoteci e permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00-2.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2″, a mai declarat Cîţu.

Se elimină limitarea gradului de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică.

Totodată, se redeschid și târgurile, bâlciurile și talciocurile. Și sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *