Urmareste-ne pe

Administratie

Vești bune de la Guvern: România înregistrează o nouă creștere economică

Publicat

pe

Florin Citu Sursa foto: Facebook

România înregistrează pentru a doua oară consecutiv cea mai mare creştere economică trimestrială din Uniunea Europeană, a anunțat premierul Florin Cîțu. Acest lucru înseamnă mai multe locuri de muncă pentru români, în timp ce investitorii străini sunt atrași să investească în țara noastră.

„Am avut confirmarea că, ceea ce facem de un an şi ceva la guvernare, facem bine. România, pentru a doua oară consecutiv, are cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, trimestrială, asta în timp ce în Uniunea Europeană sunt foarte multe ţări care au intrat iar în teritoriu negativ. Asta înseamnă pentru români mai multe locuri de muncă, înseamnă atractivitate pentru investitorii străini, înseamnă că avem o economie competitivă şi se pregăteşte terenul pentru perioada următoare”, a precizat premierul Florin Cîțu, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, România va avea în continuare o bună creștere economică, chiar dacă unele estimări nu au fost foarte bune la începutul anului.

„Felicitări tuturor românilor care au contribuit la creşterea economică, atât în 2020, dar şi în 2021, până acum. Sunt sigur că în continuare vom face mai bine şi vom spulbera estimările, chiar dacă unele dintre ele au fost foarte bune la începutul anului. Nu ştiu dacă o să ajungem la estimarea pe care a făcut-o Goldman Sachs, de 9% creştere economică pentru 2021, dar ceea ce am văzut până acum arată foarte bine”, a mai afirmat premierul.

Cîțu a mai spus că veniturile românilor cresc mai repede decât inflația. El a ținut să puncteze că puterea de cumpărare în România este în creștere.

 

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *