Urmareste-ne pe

Actualitate

Peste 2.000 de cazuri active de coronavirus în Bihor. 13 decese, înregistrate în ultima zi

Publicat

pe

foto: Ovi D. Pop

Criza de coronavirus se întețește tot mai tare inclusiv în Bihor. Peste 2.000 de cazuri erau active, miercuri dimineață, în județ.

Conform unui comunicat transmis de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore au fost confirmați încă 205 pacienți infectați cu SARS-CoV-2. În plus, s-au înregistrat încă 13 decese în rândul pacienților infectați. Nu este clar, însă, dacă infecția a fost confirmată mai demult sunt sau a fost descoperită abia ulterior necropsiei.

Cert este că noile cazuri depistate vin după prelucrarea a 767 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de 26,72.

În total, de la începutul pandemiei, în Bihor au fost diagnosticate 26.177 de cazuri de Covid, dintre care 23.067 persoane au fost declarate vindecate, iar 1.109 decedate.

Miercuri dimineață, în județ erau 2.001 cazuri active, dintre care 50 de persoane erau în stare gravă, în secții de Anestezie-Terapie Intensivă Covid.

Rata infectărilor cu Covid pe localități

Dintre localitățile din Bihor, cel mai mare număr de infecții este în Oradea, 1.140, și se află pe locul 5 în topul incidențelor, cu 5,05 cazuri Covid la mia de locuitori.

De precizat că în localitățile în care se înregistrează incidențe de peste 4 cazuri Covid la mia de locuitori, în weekend, magazinele se închid la ora 18, iar cetățenii nu mai au voie să iasă din case după ora 20, decât în situații excepționale.

În unitățile administrativ-teritoriale cu incidența peste 7.5 (în Bihor, miercuri nu există nicio localitate care a atins acest prag), restricțiile amintite sunt valabile pe tot parcursul săptămânii.

Vezi mai jos situația detaliată pe unitățile administrativ-teritoriale din Bihor!

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *