Urmareste-ne pe

Administratie

PNL a păstrat Prefectura Bihor, USR și UDMR caută subprefecți!

Publicat

pe

După aproape patru săptămâni în care împărţirea posturilor de prefect din întreaga ţară a fost blocată pentru că toate cele trei partide de la guvernare voiau Bihorul, PNL, USR-PLUS şi UDMR şi-au repartizat prefecturile, liberalii păstrând-o pe cea din Bihor. Astfel, prefect de Bihor va rămâne în continuare Dumitru Țiplea (foto dreapta).

Pentru aceasta, liberalii au cedat Prefectura Capitalei către USR-PLUS, iar pe cea a Clujului către UDMR.

În același timp, USR-PLUS și UDMR Bihor se pregătesc să-și propulseze reprezentanți care să ocupe câte o funcție de subprefect. În cazul USR, ar fi vorba despre un fost polițist, Marius Şovarschi, 37 de ani, unul dintre apropiaţii fideli ai deputatului Silviu Dehelean, și în cazul UDMR cele mai mari șanse le-ar avea Bothazi Nandor, un fost director de la o subordonată a CJ, rămas fără funcție din cauza lui Ilie Bolojan (foto stânga).

Potrivit preşedintelui Ioan Gal, care de altfel a ajuns cu mare discreţie în această funcţie, membrii USR Bihor pot să-şi depună candidatura pentru funcţia de subprefect, urmând ca, până cel târziu pe 10 februarie, trei propuneri să fie transmise la Bucureşti, unde se va decide persoana nominalizată.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *