Urmareste-ne pe

Actualitate

Un kinetoterapeut de la Fundația Mihai Neșu are nevoie urgentă de transplant de măduvă

Publicat

pe

(Sursa foto: Facebook)

Un tânăr de numai 28 de ani, terapeut la Fundația Mihai Neșu are mare nevoie de ajutor. La sfârșitul anului trecut a fost diagnosticat cu leucemie, iar acum are nevoie urgentă de transplant de măduvă, costul acestei intervenții ridicându-se la 150.000 de euro.

Terapeutul copiilor

Vasile Bâlc este originar din orașul Carei, județul Satu Mare, iar din 2014 locuiește în Oradea, unde a absolvit Facultatea de Geografie, Turism și Sport, specializarea Kinetoterapie și motricitate specială. Încă din anul II de facultate s-a oferit voluntar la Fundația Mihai Neșu, apoi în 2016 s-a angajat ca terapeut specializat în Therasuit Therapy și hidroterapie în cadrul aceleiași organizații. De atunci a ajutat sute de copii din țară să se recupereze.

La finalul anului trecut însă, lui Vasile i-a apărut o umflătură la picior. După un tratament prescris de dermatolog umflătura s-a retras, dar tânărul acuza dureri musculare mari.

În 12 decembrie anul trecut a aflat, în urma unor analize de sânge, că are leucemie. De atunci tânărul a făcut trei ședințe de chimioeterapie, în această săptămână urmând să aibă loc cea de-a patra. Tânărul este în prezent internat la Spitalul Municipal din Oradea.

Poate fi salvat

Dacă în urma chimioterapiei de săptămâna asta, celulele canceroase ajung la 5%, Vasile va fi compatibil pentru un tranplant de măduvă.

„Analizele mele au fost trimise în Turcia, iar medicul de acolo mi-a transmis că intervenţia trebuie făcută cât mai repede. Am luat legătura şi cu un spital din Austria şi mi s-a transmis acelaşi lucru, costul în ambele locuri fiind de 150.000 de euro”, a spus tânărul.

„Vă rugăm, până la strângerea sumei, să vă orientaţi donaţiile voastre de la MNF, către Vasile”, au scris, luni, şi reprezentanţii fundaţiei Mihai Neşu pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Vasile are nevoie de ajutor pentru a strânge banii necesari transplantului. Doritorii pot dona orice sumă în conturile deschise la Banca Transilvania pe numele Vasile Bâlc: RO80BTRLRONCRT0344093301 în lei sau RO30BTRLEURCRT0344093301 în euro.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *