Urmareste-ne pe

Actualitate

Numărul 14: O nouă prelevare de organe şi ţesuturi la Spitalul Judeţean din Oradea

Publicat

pe

O nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient de 56 de ani cu accident vascular cerebral, din judeţul Bihor, a avut loc duminică dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, informează pagina de Facebook a Agenţiei Naţionale de Transplant.

Potrivit sursei citate, echipa medicală a Institutului Clinic Fundeni a prelevat ficatul, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj a prelevat rinichii. Corneea a fost prelevată de medicii spitalului orădean şi va ajunge la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

„Destine salvate în urma gestului altruist făcut de familia unui pacient de 56 de ani din judeţul Bihor, internat cu un accident vascular cerebral, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. În această dimineaţă, s-a încheiat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea o nouă prelevare de organe şi ţesuturi. Echipa medicală a Institutului Clinic Fundeni a prelevat ficatul, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj a prelevat rinichii. Corneea a fost prelevată de medicii spitalului din Oradea şi va ajunge la Spitalul Militar Central din Bucureşti”, afirmă ANT, care se arată „profund recunoscătoare pentru gestul făcut” de familia donatorului, dar şi pentru „munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă”.

Aceasta este a 14-a prelevare multiorgan de anul acesta la Oradea şi a 65-a la nivel naţional, „atingându-se numărul de donatori din ultimii 2 ani”.

„Mulţumim familiei extraordinare care a înţeles, în cele mai dificile momente, că poate deveni o rază de lumină pentru alte familii cu rude aflate pe lista de aşteptare”, a declarat Carmen Pantiş, coordonator transplant la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, coordonator regional la ANT.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *