Urmareste-ne pe

Actualitate

Bebeluș în stop cardio-respirator, salvat de un medic și un pompier chiar în fața sediului ISU din Oradea

Publicat

pe

Salvare contracronometru, sâmbătă după amiază, în Oradea, unde o fetiță de doar 7 zile, intrată în stop cardio-respirator, a fost salvată de un medic al SMURD Oradea și de un pompier militar, după ce tatăl ei a blocat cu mașina o autospecială care tocmai ieșea din sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

Întâmplarea s-a produs în jurul orei 13.40, la câțiva metri din sediul ISU, când, arată un comunicat al ISU, o autospecială de primă intervenție și comandă a fost blocată de un jeep, care a pătruns pe contrasens, conducătorul autoturismului și soția acestuia, cetățeni străini, vizibil panicați, solicitând ajutorul comandatului Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, care coborâse din autospecială pentru a afla motivul acestui gest.

„În câteva secunde, maiorul Horia Cheregi a realizat că viața sugarului aflat pe bancheta din spate a mașinii, în scaunul auto, era în pericol, acesta aflându-se în stop cardio-respirator. În acel moment, maiorul a ordonat conducătorului autospecialei să alerteze forțele de la sediu, spunându-i totodată tatălui copilului să-l însoțească cu autoturismul în curtea unității, unde, în mai puțin de un minut, totul era pregătit pentru salvarea copilului”, arată comunicatul transmis presei.

Dat fiind că echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea nu era în unitate, fiind în misiune la un caz medical, bebelușul a fost preluat de dr. Dacian Juca (foto dreapta), medicul coordonator din dispeceratul medical, care, împreună cu plutonier major Adrian Pupăză (foto stânga), pompier militar în cadrul Detașamentului 1 Oradea, i-au acordat bebelușului, în vârstă de 7 zile, îngrijirile medicale care se impuneau, reușind în câteva secunde, să-l readucă la viață.

„Fetița a fost preluată, plângând, spre marea bucurie a tuturor celor prezenți și în aplauzele pompierilor militari, de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care a transportat-o la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea”, încheie comunicatul ISU.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *