Urmareste-ne pe

Actualitate

FOTO: Liceul German din Oradea a împlinit 10 ani. Rectorul Universităţii, Constantin Bungău, spune: „Das ist super!”

Publicat

pe

Liceul German Friedrich Schiller din Oradea, singura şcoală din Bihor în care toate materiile se predau în limba germană, a împlinit 10 ani de la înfiinţare, timp în care a scos absolvenţi de marcă. Mezinul rectorului Constantin Bungău, care a absolvit anul acesta, este student în Germania.

Între orele 8 şi 11, în locul orelor, în toate sălile de clasă ale şcolii s-au ţinut ateliere şi concursuri, de la un Carnaval al prăjiturilor până la lansarea unui ziar al şcolii, iar la amiază au organizat o serbare în sala festivă a Universităţii Partium, unde au participat toate categoriile de vârstă, preşcolari de la grădiniţele arondate şcolii, elevi din anii gimnaziali şi de liceu.

Directorul liceului, Nicolae Ungur, a declarat cu acest prilej că unitatea şcolară e una tânără, dar care are rezultate bune, enumerând doar o parte din premiile obţinute de elevii şcolii în ultimii ani. În ultimii trei ani, de pildă, toţi elevii şcolii care au susţinut examenul de Bacalaureat l-au şi promovat, performanţă cu care nu multe unităţi de învăţământ se pot lăuda. „De asemenea, toţi elevii din clasa a XII-a au obţinut certificate lingvistice Deutsches Sprachdiplom care le oferă posibilitatea să se înscrie la universităţi din străinătate”, a spus Nicolae Ungur.

O confirmare a dat-o chiar rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, care a avut ambii fii la Liceul German, mezinul absolvind chiar în această vară. „Băiatul meu cel mic este student azi în Germania datorită efortului depus de profesorii acestei şcoli. Am făcut un pariu cu acest liceu şi nu regret, de aceea fiţi siguri, părinţi şi elevi, că vă aflaţi la locul potrivit”; a spus Bungău.

Înfiinţat în 2009, Liceul German Friedrich Schiller a fost până la acea dată o şcoală gimnazială, cu predare în limba germană. În prezent, unitatea de învăţământ are 705 elevi, care învaţă în 19 clase cu predare în germană şi 5 în română. Şcoala are 47 de cadre didactice, inclusiv un german nativ, Piskorski Pascal, care locuieşte la Oradea de trei ani.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *