Urmareste-ne pe

Actualitate

Casa Darvas la Roche va putea fi vizitată din luna august (FOTO/ VIDEO)

Publicat

pe

Lucrările de reabilitare a Casei Darvas la Roche, deosebite prin arhitectura și ornamentele sale în stil Art Nouveau și Secession, au fost finalizate, iar publicul o va putea vizita începând cu luna august.

Primarul Ilie Bolojan a declarat miercuri că în prezent se montează mobilierul și se lucrează la ornamente și decorațiuni.

„Intenționăm să achiziționăm câteva piese de mobilier proiectate de frații arhitecți Vágó, iar până la jumătatea lunii august Casa Darvas va fi pusă în funcțiune și va fi deschisă publicului”, a spus edilul.

Lucrările de reamenajare a imobilului au început în luna ianuarie a anului 2018 și au fost executate de firma Constructorul Sălard pentru suma de 5,7 milioane de lei.

Impresionanta clădire, situată pe strada Iosif Vulcan, a fost construită între anii 1909 – 1912 de frații arhitecți László şi József Vágó. Imobilul este unul dintre cele mai originale creații, asta pentru că se încadrează atât în stilul Art Nouveau cât și Secession.

Pentru că miercuri a fost Ziua Internațională Art Nouveau, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor a publicat pe rețelele de socializare o înregistrare video de promovare a vitraliilor din Oradea.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *