Urmareste-ne pe

Actualitate

Vești bune de la ADP: Andrica anunță că parcarea din strada Independenţei ar putea fi inaugurată în luna aprilie

Publicat

pe

Parcarea din strada Independenţei ar putea fi finalizată în această primăvară, mai exact, în luna aprilie, după cum a anunțat directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

„A treia parcare pe care o facem, cea de pe strada Independenţei, e în lucru. Sper ca în aprilie să o încheiem. Este o lucrare complexă, mult peste aşteptările tuturor, inclusiv ale proiectanţilor”, a spus șeful ADP.

Demarată în 2015, construcţia parcării din strada Independenței a fost reluată în septembrie 2018, după o pauză de circa 4 luni în care municipalitatea a scos la licitaţie lucrări suplimentare obligatorii pentru finalizarea investiţiei. Lucrarea a fost câștigată de firma Construcții Bihor,  care şi-a asumat finalizarea construcției în termen de un an, pentru 35,9 milioane lei. Termenul a expirat, însă, la finalul anului 2019. Parcarea va avea trei niveluri subterane şi o capacitate de 450 de locuri.

În paralel, ADP Oradea mai are în lucru două parcări: una pe strada Braşovului, lângă magazinul Crişul, care va fi legată de complexul comercial și care ar urma să fie finalizată în noiembrie 2020, iar cealaltă pe strada George Bariţiu, pe amplasamentul fostului stadion Voinţa, unde lucrările au termen vara anului viitor.

Andrica a mai precizat că, în premieră, la aceste două şantiere constructorii nu primesc banii până la finalizarea lucrărilor. „Nu termină lucrările, nu primesc niciun ban. Un constructor trebuie să-şi asume investiţia”, a declarat șeful ADP. Cu alte cuvinte, ambele firme care fac aceste investiţii au motiv să grăbească lucrările, pentru a-și putea primi banii.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *