Urmareste-ne pe

Actualitate

Anunț îngrijorător al DSP: Primele două decese cauzate de gripă în acest sezon

Publicat

pe

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat, joi, primele două decese cauzate de gripă în acest sezon: un bărbat de 50 de ani, din localitatea bihoreană Finiş, şi o femeie de 52 de ani, din Avram Iancu, ambii nevaccinați și infectați cu virus de tip AH1N1.

Bărbatul a fost internat la Spitalul Municipal Beiuş din 22 până în 25 ianuarie, când a fost transferat la Spitalul Judeţean, la Terapie Intensivă. „Evoluţia bolii s-a agravat sub ventilaţe artificială, în cursul tratamentului complex, inclusiv cu Tamiflu, decesul a survenit în cursul serii de 12.02.2020”, arată DSP.

Femeia suferea şi de alte boli, precum hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II şi obezitate gradul I, decedând joi dimineaţă. Era internată din 27 ianuarie, când a ajuns la Spitalul Municipal Salonta, după care, din 30 ianuarie, a fost internată la aceeași secţie ATI de la Judeţean. „În ciuda tratamentului complex administrat, evoluţia stării clinice a pacientei fost gravă, decesul a survenit în cursul dimineţii zilei de 13.02.2020”, arată comunicatul.

Tot joi, DSP a anunțat că alți doi bihoreni au fost diagnosticaţi cu gripă, un bărbat de 45 de ani din Uileacu de Beiuş şi un băieţel de 7 luni din Oradea, ambii nevaccinaţi, ridicând numărul cazurilor din acest sezon, în Bihor, la 16.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *