Urmareste-ne pe

Actualitate

VIDEO: Anunț de la Ilie Bolojan și doctorul Gheorghe Carp: va fi cumpărat încă un aparat de testare pentru Oradea

Publicat

pe

Primarul Ilie Bolojan și managerul Spitalului Județean din Oradea, doctorul Gheorghe Carp, au anunțat joi prin intermediul unui live pe Facebook că va fi cumpărat al doilea aparat de testare a coronavirusului și că în Oradea se produc măști de protecție.

Teste rapide pentru pacienți

Managerul a spus la începutul conferinței live că de vineri toți pacienții care vor ajunge la UPU (Unitatea de Primiri Urgențe) vor fi verificați cu teste rapide pentru coronavirus.

„Preocuparea noastră permanentă este de a preveni pe cât posibil infectarea şi izolarea pacienţilor care sunt infectaţi. De aceea, contrar părerilor din media, am hotărât ca pacienţii care se prezintă la UPU vor fi testaţi cu teste rapide, a căror acurateţe este de 70-75%. Totuşi, pe lângă triajul epidemiologic cu simptomatologia de coronavirus – febră, coriză, dureri cefalee – vor fi completate şi de aceste teste rapide”.

De când a intrat în funcție aparatul de testare pentru COVID-19, trei pacienți au fost detectați pozitivi. Dintre ei nu fac parte cadrele medicale, Carp adăugând că în total au fost testați 65 de doctori de la secția de Boli Infecțioase.

„Dorim să lărgim posibilitatea de testare. Spre bucuria noastră, ieri am primit o filă de buget de la Ministerul Sănătăţii care ne permite să mai achiziţionăm încă un PCR. Sperăm ca pe sfârşitul lunii aprilie să fie funcţional, astfel încât numărul de testări să crească în aşa măsură încât să ne permită să luăm măsurile adecvate în timp scurt”, a mai adăugat medicul.

Produse în Oradea 

În conferință Carp a spus și că în Oradea sunt firme care au început să producă viziere pentru medici, iar de vineri se vor face 500 de măști pe zi.

Cât despre celelalte materiale de protecție, el a spus că există dezinfectanți pentru mai bine de 2 luni, iar peste două săptămâni se va încerca achiziționarea unui număr mare echipamente de protecție.

La final a luat cuvâtul edilul orașului care a trransmis că începând de joi toți suspecții de coronavirus vor fi transportați la Spitalul Municipal „Gavriil Curteanu”. Ilie Bolojan a ținut să mai precizeze că autoritățile locale fac tot ce e posibil pentru a face rost de noi echipamente, totul pentru ca personalul medical să fie protejat în fața virusului COVID-19.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *