Urmareste-ne pe

Administratie

A fost achiziționată o mașină de ridicare rapidă a autovehiculelor staționate ilegal

Publicat

pe

Mașină de ridicare rapidă a autovehiculelor staționate ilegal -FOTO-Primaria Oradea

Mașinile parcate ilegal în Oradea vor fi ridicate mult mai repede. A fost achiziționată o autospecială de ultimă generație care poate transporta două autovehicule simultan.

Primăria Oradea a achiziționat o mașină de ridicare rapidă a autovehiculelor staționate ilegal. Este o autospecială marca IVECO, produsă în 2021, cu standard de emisii Euro 6 D, șasiu Iveco de ultimă generație, special conceput pentru utilizări municipale. Ea poate transporta două mașini simultan, una pe platformă și una tractată.

Autospeciala a fost achiziționată prin procedură de achiziție publică, costul ei fiind de 610.000 lei (fără TVA).

“Parcul auto al Primăriei Oradea are acum 4 mașini de ridicare: o mașină cu ridicare rapidă liftantă laterală (cea achiziționată acum), două mașini de tractare pe cărucioare și o mașină cu macara și platformă. Timpul de ridicare este de 1-2 minute la mașina cu ridicare rapidă, față de cca 10 minute la celelalte mașini de ridicare”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Oradea.

Mașina de ridicări se deplasează pe teren cu un polițist local din cadrul Direcției Poliției Locale Oradea, care dispune măsura ridicării autovehiculului staționat neregulamentar.

În Oradea, se ridică în medie zece mașini staționate ilegal /zi, care sunt apoi transportate la depozitul de pe str. Academiei.

Șoferii ale căror mașini vor fi ridicate vor avea de achitat o sancțiune de 400 lei, plus taxa de staţionare în depozit, de 4 lei pe oră. Totodată, poliţiștii pot aplica o amendă minimă de 580 lei şi trei puncte de penalizare.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *