Urmareste-ne pe

Administratie

Oradea, tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari. Vezi unde se va construi un bloc cu 12 etaje

Publicat

pe

Bloc cu 12 etaje pe strada C. Noica din Oradea -FOTO-Primaria Oradea

Oradea devine tot mai atractivă pentru investitori, iar zona imobiliară este în continuă dezvoltare. Un bloc de 12 etaje, cu 60 de apartamente, va fi construit în cartierul Nufărul, pe strada Constantin Noica.

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT) Oradea, din această săptămână, au fost analizate 35 de lucrări, din care 19 în comisia mare CMUAT și 16 în subcomisia operativă. Printre lucrările analizate de specialiști s-a aflat și solicitarea unui investitor de a ridica un bloc cu 12 etaje pe strada Constantin Noica.

Astfel, o zonă insalubră din cartierul orădean Nufărul își va schimba înfățișarea. Un investitor și-a propus să construiască un bloc de locuințe cu 60 de apartamente.

Aviz favorabil

Este vorba despre SC IRSIM COM SRL care a solicitat aviz pentru demolarea subsolului existent și construirea unui imobil de locuințe colective cu funcțiuni complementare comerciale și de servicii, regim maxim de înălțime 2S+P+12E, pe strada Constantin Noica, nr. 29.

Se vor realiza 60 de apartamente și 63 de locuri de parcare la subsol, spații verzi, locuri de joacă pentru copii și o platformă destinată colectării deșeurilor menajere, accesibilă din spațiul public. Accesul pietonal se va face din strada Constantin Noica. În CMUAT a primit aviz favorabil.

„Interesul investitorilor, atât pe zona comercială, de servicii, cât și pentru sectorul imobiliar, ne arată, încă o dată, că Oradea este un oraș în plină ascensiune. Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului depune eforturi pentru a analiza obiectiv și a acorda o consultanță cât mai bună celor care doresc să dezvolte proiecte pentru ca, în final, imaginea municipiului să fie aceea a unui oraș care se dezvoltă în armonie, păstrând echilibrul între patrimonial existent și actualele tendințe arhitecturale.”, a precizat viceprimarul Arina Moș, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Oradea.