Urmareste-ne pe

Actualitate

A fost deschisă traficului Autostrada Transilvania, între Biharia și Borș. Noul punct de trecere a frontierei, inaugurat de miniștri (FOTO / VIDEO)

Publicat

pe

Foto: Szilagyi Lorand

Prima porțiune a Autostrăzii Transilvania în Bihor a fost deschisă traficului vineri, 5 septembrie. A fost o ceremonie transfrontalieră, la care au luat parte, alături de alte oficialități, și miniștrii români Bogdan Aurescu (Externe) şi Lucian Nicolae Bode (Transporturi), dar și ministrul ungar de Externe, Peter Szijjártó.

A fost inaugurat, astfel, tronsonul dintre Biharia şi Borş al autostrăzii A3, dar și noul punct de trecere a frontierei dintre România şi Ungaria (Borş II), precum şi porţiunea de autostradă M4 cu care sectorul românesc face conexiunea.

„Astăzi deschidem oficial traficul din ambele direcţii pe secţiunile de autostradă corespunzătoare, A3 şi M4, şi inaugurăm totodată şi punctul de control de trecere a frontierei de pe teritoriul Ungariei”, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Cei doi miniștri de externe au vorbit, între altele, despre importanța parteneriatelor dintre cele două ţări, inclusiv pentru implementarea unor proiecte de infrastructură.

„Îmi exprim speranţa că în curând vom putea vorbi mai mult, mai aplicat despre ceea ce ne uneşte, despre oportunităţile unor colaborări întărite între cele două state. Europa de astăzi are nevoie de relaţii de bună vecinătate, de parteneriate solide, şi asta îşi propune România în relaţia cu Ungaria”, a spus Bogdan Aurescu, după care au urmat tăierile de panglici.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a infrastructurii Rutiere (CNAIR), tronsonul Biharia și Borș are o lungime de 5,35km.

„Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția acestui tronson de autostradă, parte a Autostrăzii Transilvania, a fost de 145.663.083,37 lei fără TVA. Antreprenorul acestui obiectiv a fost asocierea TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK a.s. – DRUMURI BIHOR SA – DRUM ASFALT SRL – EAST WATER DRILLINGS SRL”, a precizat CNAIR.

Citiți pe aceeași temă și articolul „Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în Bihor: Am deblocat toate cele 10 tronsoane ale Autostrăzii Transilvania

Foto: Szilagyi Lorand
Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *