Urmareste-ne pe

Actualitate

Care sunt localitățile cu incidenţă mare a cazurilor Covid-19

Publicat

pe

După creşterea incidenţei Covid-19 la peste 3 cazuri la mia de locuitori, în 5 comune din Bihor s-au introdus interdicții.

Sâmbătă, 24 octombrie, celor două UAT-uri aflate deja pe lista celor „roșii” – Sântandrei și Hidișelu de Sus – li s-au alăturat Sânmartin, Toboliu şi Bratca, potrivit unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În cele 5 UAT-uri, este obligatorie purtarea măştii inclusiv în exterior și este interzisă activitatea instituţiilor de spectacole, dar și funcţionarea în interiorul clădirilor a localurilor şi sălilor de jocuri. Hotelurile şi pensiunile din Băile Felix și 1 Mai vor putea deservi doar clienţii cazaţi. În rest, restaurantele şi cafenelele din staţiuni pot servi doar pe terase în condiții speciale.

Îngrijorător este că tot mai multe UAT-uri se apropie de 3 cazuri la mie. Primul este municipiul Oradea, unde, sâmbătă, incidenţa era de 2,81, urmat de: Săcădat (2,76), Suplacu de Barcău (2,70), Căbeşti (2,69), Beiuş (2,29), Drăgeşti (2,28), Nojorid (2,27), Oşorhei (2,24), Olcea (2,17), Copăcel (2,06) şi Aleşd (2,02). Au depăşit rata de 1,5: Girişu de Criş, Bunteşti, Holod, Abrămuţ, Marghita, Cetariu, Şinteu, Remetea, Cefa, Paleu, Sânnicolau Român, Spinuş, Şuncuiuş, Lugaşu de Jos.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *