Urmareste-ne pe

Actualitate

În sfârșit! Drumul de Fughiu prin Podgoria a fost asfaltat (FOTO)

Publicat

pe

Drumul de Fughiu prin Podgoria, gândit ca o alternativă la circulația pe DN1 prin Oșorhei, a fost asfaltat la finalul săptămânii trecute. Anunțul a fost făcut luni seara de edilul Oradiei, Ilie Bolojan, pe Facebook.

„Acest drum, în lungime de 3,6 km, va permite un acces mai bun la proprietățile din zona Podgoria şi va face ca aceia care vor să ajungă la Oradea din zonele Husasău de Criş şi Fughiu să economisească timp şi bani”, a scris primarul pe rețeaua de socializare. Din cei 3,6 kilometri, 2,7 sunt pe raza municipiului Oradea, iar restul de 9 kilometri aparține comunei Oșorhei.

Edilul a mai scris și că lucrările de amenajare a drumului au fost mai dificile în zona municipiului din cauza rețelelor subterane și a porțiunii înguste a zonei.

„Până la sfârşitul acestei luni vom prezenta varianta de ocolire a localităţii Oşorhei. Căutăm finanţare şi pentru acest proiect. Sunt convins că anul viitor vom începe şi această lucrare, în parteneriat cu Primăria Oşorhei”, a mai scris Bolojan pe Facebook.

Lucrările au constat în amenajarea părţii carosabile, încadrate de rigole de acostament şi borduri, accesuri şi podeţe la proprietăţi, amenajarea unor şanţuri, drumuri laterale pe o lungime de 15 metri, ziduri de sprijin, dar şi sistemul de colectare, șase staţii de autobuz şi evacuare a apelor pluviale.

Proiectul a demarat încă din luna aprilie a anului trecut și ar fi avut ca termen de predare luna februarie. Lucrările de amenajare au fost executate de firma Drumuri Bihor pentru suma de 4,5 milioane de lei.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *