Urmareste-ne pe

Actualitate

Incendiu violent la o fabrică de mobilă din Bihor. Vezi de la ce a pornit dezastrul! (FOTO / VIDEO)

Publicat

pe

Un incendiu violent a izbucnit, joi după amiază, la o fabrică de mobilă din localitatea bihoreană Bistra, comuna Popești. 

Evenimentul a fost sesizat prin 112 la ora 17.20.

Misiune dificilă

Când pompierii au ajuns acolo, incendiul se manifesta violent la o magazie din curtea fabricii, în care erau depozitați aproximativ 50 de metri cubi de cherestea, cu degajări mari de fum.

Flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în interiorul acesteia și de vântul puternic, amenințau să se propage la hala de producție a fabricii și la stivele de cherestea, aflate în imediata proximitate, după cum arată un comunicat transmis vineri de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, „dispozitivul circular adoptat vizând localizarea şi lichidarea focarelor și protecția halei de producție, respectiv a stivelor de cherestea de pe platformă și a depozitului de material finit”.

Focul a fost stins în jurul orei 18.30, dar echipajele au mai rămas în zonă până la ora 19.40, pentru căutarea unor focare ascunse respectiv pentru înlăturarea efectelor negative produse de foc.

Focul, produs de neatenția angajaților

„Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de neglijența unor angajați ai fabricii, care, după ce au aprins într-o groapă din curte, rumegușul rămas în urma proceselor tehnologice, au plecat acasă, lăsând focul nesupravegheat, scânteile purtate de rafalele de vânt aprinzând materialele combustibile din apropiere”, arată ISU.

În total, au ars circa 30 de metri cubi din cei  aproximativ 50 de metri cubi de cherestea depozitați în magazia cuprinsă de flăcări.

Pompierii au reușit să salveze, însă, hala de producție și circa 45 de metri cubi cherestea (circa 20 de metri cubi din interiorul magaziei și aproximativ 25 de metri cubi depozitați lângă aceasta).

Salvator în timpul liber

La acest caz au fost mobilizate echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita, cu două autospeciale de stingere și cu ambulanța de tip B2 a subunității, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Popești (SVSU Popești).

„Până la sosirea echipajelor de stingere, plutonier major Baicu Ionuț, subofițer operativ din cadrul Detașamentului Marghita, care se afla acasă, în timpul liber și care locuia în vecinătate, a intervenit de urgență la locul evenimentului, acționând cu stingătoare asupra focarelor. După câteva minute, la fața locului au sosit și membrii SVSU Popești, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care împreună cu subofițerul, au realizat un prim dispozitiv de limitare a propagării incendiului”, mai arată ISU.

Foto / video: ISU Crișana

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *