Urmareste-ne pe

Sport

Interviu cu Marius Vizer: „Alegerile de la Federația Română de Judo trebuie să aducă schimbare”

Publicat

pe

sursa foto: eBihoreanul.ro

În ajunul alegerilor pentru conducerea Federației Române de Judo, Marius Vizer, cel mai bine plasat român în sportul mondial, originar din Bihor, lansează un atac critic la adresa lui Cozmin Gușă, actualul președinte al FRJ, pe care îl acuză de ruperea legăturilor cu forul mondial.

„Am văzut realizările enumerate de actualul președinte, din care consider că lipsește una esențială: îndepărtarea FRJ de Federația Internațională de Judo”, a declarat Marius Vizer, într-un interviu acordat luni publicației Bihoreanul.

Vizer a fost președinte al FRJ și președinte onorific, iar din 2007 este șef al Federației Internaționale de Judo.

Considerat cel mai important promotor al judoului românesc din ultimele decenii, Marius Vizer și-a anunțat în aprilie 2019 demisia din poziția de președinte onorific al FRJ, în semn de protest față de scandalurile interne, în care diferiţi conducători au fost acuzaţi de cheltuieli nejustificate, chiar devalizări de fonduri, sau că au patronat un sistem în care s-au petrecut nepotisme, nedreptăţi şi abuzuri împotriva sportivilor.

În scrisoarea adresată cu acel prilej lui Cozmin Gușă, șeful FIJ a acuzat „managementul eronat sau viciat al Federaţiei Române de Judo din ultimii ani”, precum și „animozităţile actuale care duc la scindarea acesteia”.

„Reformă, unitate și schimbare”

În interviul acordat luni ziarului Bihoreanul, Marius Vizer se pronunță pentru o schimbare în judoul românesc, dând un semnal favorabil oponenților actualului președinte, Cozmin Gușă conturați în jurul echipei lui George Teşeleanu. „Actualele alegeri trebuie să aducă reformă, unitate și schimbare”, spune Vizer.

Întrebat dacă nu ar fi fost nevoie de o implicare mai mare a sa în problemele judoului românesc, șeful FIJ a răspuns: „M-am retras la un moment dat din implicarea în judoul românesc din cauza divizării federației în grupări care țintesc mai mult interese izolate sau dezasociate de interesele și binele judoului românesc. În situația dată, nu am dorit să fiu în rol de partizan, ca să adâncesc și mai mult criza”.

De asemenea, el le cere „membrilor familiei judoului românesc să fie uniți, solidari și curajoși”, „să respecte în mod special valorile judoului românesc, pe toți cei care i-au făcut cinste pe plan național și internațional” și „să îi reactiveze pe toți, ca odinioară, în marea familie a judoului, cu prietenie, respect și înțelepciune”.

Alegeri cu trei candidați

Alegerile pentru următorul mandat de patru ani la conducerea FR Judo vor avea loc miercuri, 24 februarie, la Poiana Braşov, unde este programată Adunarea Generală. Pentru cea mai importantă funcţie, cea de preşedinte, sunt trei candidaţi: Cozmin Guşă (actualul preşedinte, mai cunoscut pentru activitatea politică și din mass-media), George Teşeleanu (om de afaceri, fost consul onorific al României la Ancona și președinte al clubului Pantheon din Constanța) şi Augustin Marian Paul (fost arbitru internaţional), principalele tabere conturându-se în jurul primilor doi.

Pe lângă Marius Vizer, în favoarea echipei lui George Teșeleanu s-au exprimat în ultimele zile mai multe voci cunoscute ale judoului românesc, precum Alina Dumitru, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing Mircea Frățică, primul medaliat olimpic din istoria judo-ului românesc, Aurelian Fleisz sau Iulian Surlă, multimedaliați la judo kata, foștii campioni Alina Croitoru, Adrian Croitoru, Corina Căprioriu, Nicolae Constantin, Toma Mihalache etc.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *