Urmareste-ne pe

Politica

Liviu Dragnea, la ieșire din închisoare: „Voi reintra în politică dacă am cu cine și pentru cine”

Publicat

pe

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a fost eliberat condiționat de către magistrații tribunalului Giurgiu, înainte de împlinirea termenului de condamnare, respective 3 ani și 6 luni.

Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis, joi, eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă. Fostul lider PSD a stat în închisoare 2 ani și 2 luni. Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că „s-a făcut dreptate”.

„Mă bucur nespus că s-a făcut dreptate astăzi. Chiar sunt foarte emoționată pentru că am așteptat acest moment de foarte muilt timp. Acum, sigur, o să mergem spre București și urmează să fie făcute toate formalitățile. Procedural se va trimite de aici (de la Tribunalul Giurgiu – n.r.) minuta, se vor îndeplini toate formalitățile, după care sigur se vor trimite hârtiile și va fi pus în libertate. (…) Familia îl va aștepta”, a spus avocatul.

La ieșire din închisoare, fostul președinte al PSD a spus că se consideră „un deținut politic” și că se gândește dacă va reveni în politică.

„Voi reintra în politică dacă am cu cine și pentru cine. Nu știu dacă voi înființa un partid. PSD nu mai e partid”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Digi24.ro

Drepturi suspendate

Liviu Dragnea va avea în continuare suspendate unele drepturi, potrivit sentinței din 2019.

Fostul lider social-democrat nu va avea dreptul să candideze și nici de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat timp de trei ani după data eliberării.

De asemenea, problemele lui nu s-au încheiat: pe numele lui mai există două dosare penale, dintre care unul trimis în judecată.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *