Urmareste-ne pe

Sanatate

Noutate importantă pentru sănătate: S-a deschis President Medcenter, cel mai modern spital de recuperare medicală, în Băile Felix! (FOTO / VIDEO)

Publicat

pe

Peste 200 de invitați și colaboratori, inclusiv cel mai reputat neurochirurg din țară, au participat sâmbătă, 25 septembrie 2021, la inaugurarea Spitalului de Recuperare Medicală President Medcenter, construit în Băile Felix după o investiție de 40 milioane lei, pe jumătate susținută din fonduri guvernamentale nerambursabile.

Noua unitate se remarcă prin facilități de diagnosticare de cea mai înaltă performanță și o bază de tratament cu dotări aproape futuristice, funcțională atât în regim ambulatoriu, cât și de spitalizare.

„La Cluj nu am reușit”

Cel mai măgulitor testimonial a aparținut profesorului universitar clujean Ștefan Florian, care și-a exprimat admirația pentru faptul că acest spital a fost construit în Bihor. „La Cluj nu am reușit să facem așa ceva. Un centru universitar cu atâta tradiție nu a reușit să găsească oameni cu așa viziune și cu atât de mult curaj”, a spus neurochirurgul.

În pofida atmosferei de bucurie, dr. Marius Căprar (foto jos), „sufletul” noului spital, a fost nevoit să-și exprime și o supărare, și anume că din cauza controversatei OUG 54/2021, care a plafonat numărul de paturi finanțabile în următorii 2 ani de către CAS la cel din decembrie 2020, pacienților noului spital nu le vor fi decontate serviciile decât în regim ambulatoriu, nu și în cel de spitalizare (pentru care tariful de 425 lei/zi nu este accesibil tuturor).

Un spital SF

Desfășurat pe 4.000 mp, spitalul cu o capacitate de 144 paturi plus alte 10 pentru însoțitori este găzduit de o construcție luminoasă, ultramodernă și cu circuite extrem de precis gândite și executate.

El este menit să asigure servicii de reabilitare neurologică (după AVC, afecțiuni degenerative, accidente rutiere, accidente sportive, traumatisme craniocerebrale etc), cardiologică, post-traumatică, dar și pentru recuperarea stărilor vegetative.

Spitalul are un compartiment de investigații pentru diagnosticare și explorări funcționale complet (RMN, CT, Rx, ecograf), o sală cu bazine de hidroterapie (toate cu apă termală), săli pentru kinetoterapie, pentru duș subacval, băi alternante, împachetări cu parafină, crioterapie, băi galvanice și băi Stanger.

Gama de dotări și servicii e completată cu facilități pentru electroterapie, laser terapie, ergoterapie, terapie ocupațională, recuperare robotică neuromotorie, cu aparatură sofisticată pentru evaluarea și reabilitarea mersului și echilibrului, aparate pentru reeducare proprioceptivă (care „amintesc” pacientului mișcările pe care acesta a „uitat” cum să le facă), pentru recuperarea funcțiilor membrelor, pentru recuperarea robotică a coloanei vertebrale, pentru remedierea tulburărilor neurologice, cognitive și cardiorespiratorii cu ajutorul realității virtuale, aparatură pentru stimulare magnetică în recuperarea unor afecțiuni neurologice și neuropsihiatrice și multe, multe altele.

Citiți AICI detalii importante despre serviicile oferite!

Vezi mai jos cum arată!

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *