Urmareste-ne pe

Actualitate

Parcare subterană „Park and Ride” pentru navetiști și turiști

Publicat

pe

Municipalitatea va amenaja o parcare de tip „Park and Ride”, dedicată în special navetiștilor din Bihor. Cei care vor parca acolo vor beneficia de abonament gratuit cu OTL.

Parcarea va fi avea un singur nivel subteran și va fi amenajată în Piața Emanuil Gojdu, mai exact în jurul Catedralei Ortodoxe. Ea se va întinde pe aproape 6.500 mp și va fi dotată cu patru lifturi.

Aceasta va putea „caza” 268 de autoturisme și 9 motociclete. Dintre ele, șase locuri vor fi rezervate pentru persoane cu dizabilități și tot atâtea pentru autoturisme electrice.

Șoferii vor avea două căi de acces și anume de pe strada Griviței și de pe Calea Clujului.

„Parcajul va dispune de afişaj electronic şi va fi accesibil în exploatare numai pentru autoturisme de clasă mică, medie şi mare, până la lungimea de 5 m, exclusiv pentru cele cu motoare pe benzină, diesel şi hibrid electrice sau electrice, cu strictă interdicţie pentru GPL”, se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Dedicată navetiștilor

Proiectul a fost gândit pentru a le ușura activitatea navetiștilor care vin în Oradea în fiecare zi la muncă. Astfel, cei care își vor lăsa autovehiculele acolo vor beneficia de abonamente gratuite pe tramvaiele și autobuzele OTL.

La suprafaţă, proiectul prevede amenajarea platformelor existente din jurul Catedralei Ortodoxe cu dală urbană pietonală, spaţii verzi, mobilier urban, zonă de bike sharing şi o porţiune din traseul pistei de biciclete orăşeneşti.

Dalajul urban se va extinde deasupra carosabilului până la linia de tramvai din dreptul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului vor fi supuşi spre aprobare în şedinţa ordinară a Consiliului Local de joi, 19 decembrie. Dacă aleşii îşi vor da acordul, se va demara procedura de licitaţie pentru realizarea lucrărilor de execuţie. Proiectantul estimează o durată de execuţie de 18 luni.

„Valoarea estimată a lucrărilor la faza actuală este de 26.504.699,86 lei fără TVA, iar cea a investiţiei se ridică la 32.817.175,07 lei fără TVA, aici fiind incluse dotări, echipamente şi utilaje cu montaj. Documentaţia tehnică a fost elaborată de SC Pro-Arh SRL Oradea, arhitect Pafka Ernest”, a mai transmis Primăria.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *