Urmareste-ne pe

Actualitate

Deschisă fără autorizație: Parcarea subterană de pe Independenței nu are aviz de la pompieri (VIDEO)

Publicat

pe

Parcarea subterană de pe strada Independenței a fost deschisă joi pentru șoferi, însă fără ca aceasta să aibă autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

Viceprimarul Florin Birta anunțase cu o zi în urmă că pompierii de la ISU Crișana au verificat parkingul din centrul orașului. „Împreună cu echipajele ISU, am testat instalaţiile de detecţie şi stingere a incendiilor, precum şi instalaţiile de ventilaţie şi evacuare a gazelor. În urma testelor s-a constatat că parcarea poate fi deschisă, toate condiţiile privind siguranţa fiind îndeplinite”, a transmis edilul printr-un comunicat.

Cu toate acestea construcția nu a primit autorizație de securitate la incendiu, pentru că administrația nu a prezentat nicio documentație către ISU Crișana.

„Am dat curs invitaţiei Primăriei de a verifica echipamentele şi instalaţiile, am constatat că sunt în regulă, funcţionale. Construcţia nu deţine însă autorizaţia pentru securitate la incendiu. Primăria nu a depus documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, maiorul Camelia Roșca. Întrebată dacă instituția va aplica sancțiuni pentru neautorizare, maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, a declarat că „vom aplica legea”.

Contactat pentru a lămuri de ce a fost deschisă fără autorizație, Birta a declarat că graba este justificată pentru că municipalitatea a dorit să rezolve cât mai repede problema lipsei parcărilor din zona centrală. „E o procedură (n.r. depunerea documentației și eliberarea avizului) care poate dura inclusiv 30 de zile”, s-a scuzat edilul.

Șoferii își vor parca mașinile în următoarele 90 de zile în mod gratuit, pentru a se obișnui cu parkingul. Construcția are trei niveluri subterane, pe o suprafață desfăşurată de 14.158 mp, prevăzută cu 460 de locuri, prima de acest gen din România realizată pe albia unui râu.

Parcarea subterană de pe strada Independenței

Parcarea subterana de pe strada Independenței, a fost dată în folosință.Parcarea este o construcție pe trei niveluri subterane, prevăzută cu 460 de locuri, fiind prima parcare cu trei niveluri subterane realizată în România pe albia unui râu.

Gepostet von Florin Birta am Donnerstag, 25. Juni 2020