Urmareste-ne pe

Actualitate

PNL Bihor îl propune prefect pe Dumitru Țiplea, unul dintre apropiații lui Ilie Bolojan

Publicat

pe

Reunit vineri seară în şedinţă extraordinară, Biroul Judeţean al PNL Bihor a votat propunerea de prefect al judeţului, după eliberarea din funcţie a actualului deţinător, Ioan Mihaiu.

„Alesul” este Dumitru Ţiplea, un vechi colaborator al primarului și președintelui PNL Bihor, Ilie Bolojan. La şedinţă au participat 31 din cei 32 de membri ai Biroului, iar scorul în favoarea lui Ţiplea a fost 29 voturi „pentru” şi 2 abţineri.

Originar din Maramureş, Dumitru Ţiplea este absolvent al facultăţilor de Ştiinţe Socio-Umane şi de Ştiinţe Juridice ale Universităţii din Oradea şi a fost consilier al lui Ilie Bolojan când acesta a fost prefect, dar şi secretar general al Guvernului.

Între 2008-2010 a fost consilierul preşedintelui CJ Bihor Radu Ţîrle, iar de atunci derulează afaceri în domeniul energiei regenerabile, cu turbine eoliene şi panouri fotovoltaice.

Alte nume vehiculate public ca propuneri de prefect au fost cel al Arinei Moş, şefa DASO, şi cel al viceprimarului Mircea Mălan. În Biroul Judeţean a existat însă doar propunerea lui Ţiplea.

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *